Wim Cooijmans is musicus, pianist, toetsenist en pianodocent. Naast het lesgeven begeleidt hij artiesten, is gastspeler bij verschillende formaties, componeert eigen stukken en neemt dit thuis op in de studio.

“Mijn passie voor muziek wil ik met je delen”

Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Mijn eerste klassieke pianoles kreeg ik toen ik negen jaar oud was. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met lichte muziek en begon ik op het gehoor liedjes na te spelen. Dat inspireerde me later tot het volgen van jazz- en improvisatielessen. Via de lessen van jazzpianist Ludo Doomernik en klassiek pianiste Hélena Putintseva kwam ik terecht op het Fontys conservatorium bij onder andere Kees Schoonenbeek en Willem Kühne.

Door de improvisatielessen kwam ik erachter dat musiceren meer is dan alleen maar thuis achter de piano zitten. Ik ben gaan spelen in allerlei verschillende formaties met de meest uiteenlopende stijlen en bezettingen. Daarnaast componeer ik, wat inhoudt dat ik veelvuldig bezig ben in mijn studio muziek te schrijven en eigen composities op te nemen.

Inmiddels heb ik ook een uitgebreide digitale bibliotheek met zowel bestaande muziekstukken als eigen arrangementen die ook in de les aan bod kunnen komen.

Wim Cooijmans, toetsenist, docent en pianist

Audio